Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Krenulo je...prema dolje :)

 

Pozdrav ekipa,

je li i vas proljeće zaskočilo kao i mene? :)

 

Moram priznati da su me ove uranjene visoke temperature prisilile da se hitno bacim u osmišljavanje nove fat loss strategije koju sam mislila pomaknuti bar za početak 4. mjeseca. Nisam više mogla izdržati sa viškom kojeg sam ipak uredno nabila pa sam se, nakon mozganja  s čim bih mogla započeti, odlučila na jednu jednostavnu varijantu cikliranja koju ću sada podijeliti s vama – jer funkcionira ;)

Dajem vam okvirni koncept i par primjera mojih jelovnika. Prošlo je malo više od tjedan dana mog pridržavanja ovog plana i već je par cm otišlo dolje te nešto manje od pola kg, a nisam gladna i jedem sve što volim. Me happy! :)

 

Dakle, odlučila sam se na 3 različita dana – low, medium i high. Jelovnike sam bazirala prema upper/lower treninzima s kojima sam isto tako nedavno započela (nakon par mjeseci split treninga) tako da je ispalo ovako:

 

2 high dana – treninzi gornjeg dijela tijela

2 medium dana – treninzi donjeg dijela tijela

3 low dana – off dani + kardio 20 min (ili šetnja 1h)

 

 

Ugljikohidrati mi se trenutno kreću u ovom rasponu - 100-150-200g (na te high dane nekad idem i malo preko 200g). Ispod 100g za sada ne idem, a možda neću niti ići. Kalorije idu od 1600-1700 u dane odmora, 1800 u medium dane do 2000-2100 u high dane. Zašto takva raspodjela? Zato što želim još malo probati dobiti na mišićnoj masi u gornjem dijelu tijela (ako je moguće s obzirom na lagani deficit sveukupno ali vidjet ćemo ;), a i u dane treninga si tako mogu priuštiti više hrane (odnosno uh-a) kad ju tijelo pojačano traži. Još sam uvijek dosta fleksibilna ali očito dovoljno u minusu da se nešto pozitivno dešava.

Po mojim jelovnicima ćete vidjeti da se ne opterećujem previše niti tajmingom uh-a, niti toliko zabranama određenih namirnica u low dane. Jedan dan je čak i malo nutelle upalo u low dan (naravno, izvagane i raspoređene unutar omjera ;), a par kockica tamne čokolade je redovita praksa ;)  Trudim se samo do kraja dana ispuniti zadane omjere, odnosno kalorijski unos, ali naravno sveukupno jesti kvalitetno.

Primjetila sam da mi navečer jako odgovara pojesti malo uh-a tako da si dan rasporedim tako da mi na kraju ostane prostora da ih ubacim u večeru. Smatram da je to sve stvar preferencija i prilagodbe sebi, uz držanje osnovnih principa.

 

Kratko rečeno, čisti fine tuning, kome se to da ;)

 

Podsjećam da sam do sada svaki dan imala isti, sa preko 200g uh-a i skužila da mi je na neke dane jednostavno bilo previše nepotrebne energije. Pogotovo zato što sam se kretala jako malo. Naučila sam lekciju ali trebalo je i to pokušati ;)) Održavanje sam procijenila na cca 2000-2100 kcal tako da sam sada, sa prosjekom od cca 1800 kcal tjedno,  u blagom deficitu od 300-njak kcal. Kilaža je trenutno na nešto manje od 63 kg.

Nisam htjela krenuti sa velikim deficitom jer mislim da nema potrebe niti to preporučam u većini slučajeva , volim ići polako – a i ovako imam još lufta uživati ;)

 

 

Evo vam par primjera jelovnika, svakog od ta 3 dana:

 

Primjer low dana od 1600-1700 kcal, bez treninga (samo kardio)

  1. 50g zobenih + 150g posnog sira + 20g jogurta + žličica wheya + 5g maslaca od badema + 10g crne čokolade
  2. whey + 25 g maslaca od badema
  3. 200g oslića + 200g karfiola + žlica ulja + 50g raženog kruha
  4. 100g tune + 150 g graška + žlica ulja
  5. 2 dcl jogurta

 

 

Primjer medium dana – 1800 kcal - lower day

  1. 100g zobenih + whey + 10g crne čokolade
  2. whey + banana - PWM
  3. 2,5 purećih muffina + mix blitve i poriluka + 50g kruha
  4. 2 cijela jaja + 1 bjelanjak + 50g raženog kruha + 10g čokolade
  5. 2 dcl jogurta + 100g posnog

 

 

Primjer high dana – 2000 kcal - upper day

  1. 100g raženog kruha + 150g posnog + 10g čokolade
  2. 100g integralne pašte + 1 dcl umaka od rajčice + salata + whey u 1 dcl mlijeka + 10g čokolade
  3. whey + banana
  4. 150g piletine + 150g raženog kruha + 10 g čokolade
  5. 100g posnog + pola dcl jogurta

 

Da sam vam napisala tjedni jelovnik vidjeli biste da se i dalje trudim jesti što više raznoliko u svim kategorijama, unijeti preko 20g vlakana dnevno, te si prilagoditi sebi sve na najbolji mogući način, i po ukusu i po praktičnosti – to preporučam i vama jer kako rekoh u jednom od zadnjih blogova – konzistentnost je ono što na kraju odlučuje o rezultatima tako da prije nego što se uhvatite nekih mitova i komplikacija  pogledajte malo šire i probajte razne principe (držeći se osnova kao što su deficit i kvaliteta hrane u većem postotku), trenirajte, krećite se i nađite svoj način, kojeg ćete se moći pridržavati dovoljno dugo dok ne uspijete ;)

 

Objavljeno 18.03.2014.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji8komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji8komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija