Nastavljam s Paleo receptima..
Ovaj fini složenac je pripremljen u obliku pite. Podlogu čine tanke šnitice kuhanog krumpira, duša je sazdana od pikantne mljevene puretine i mladog špinata, a sve je skupa povezano s preljevom od jaja i parmezana.
Za prste polizati!
Sastojci:
podloga
2 veća krumpira
duša
maslinovo ulje
500 g mljevene puretine
1 srednji luk
1 češanj češnjaka
2 mrkve
par komadića fine slanine
2 šake mladog špinata
svježi začini po želji (menta, bosiljak)
sol, papar
preljev
5 jaja (3 skuhati, 2 idu za preljev)
2 žlice jogurta
ribani parmezan po želji
sol, papar
Priprema:
skuhati krumpire i 3 jaja, pustiti da se hlade
u sjeckalici usitniti luk, češnjak i mrkvu, pa sve malo podinstati na maslinovom ulju
dodati u tavu mljevenu puretinu i dinstati dok svi komadići mesa ne pobijele
dodati komadiće slanine
u sjeckalici usitniti oprane listove mladog špinata i svježe začine
dodati zelenjavu puretini i dinstati dok sva tekućina ne ispari (važan korak jer inače će pita neće biti kompaktna)
upaliti pećnicu na 200-220°C
dobro nauljiti kalup (promjer 26 cm) za pitu ili običan protvanj maslinovim uljem
na dno poslagati tanke šnitice kuhanog krumpira, malo posoliti
na krumpir poslagati meso sa špinatom
na to poslagati šnitice od 3 kuhana jaja
u posebnoj posudi pomiješati 2 jaja, 2 žlice jogurta, ribani parmezan, sol i papar
to preliti preko složenca
gore još naribati parmezana po želji
peći oko 20 min ili dok ne dobije lijepu boju
Uživajte u ovom ukusnom jelu! :)
Recept by: Yogiana
Objavljeno 27.12.2013.
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!
Ostali postovi
Postoji3komentara na ovu temu
Komentiraj ovu temu
Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija