Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Kovrčasta endivija s mariniranom puretinom

Zdravo FITovci, evo još jednog ukusnog recepta.

Ukusna topla salata od mekane puretine i hrskavih listova salate - idealna za poseban ručak ili večeru. Lagano i ukusno!



Vrijeme pripremanja: 15 minuta, plus 30 minuta za mariniranje
Vrijeme kuhanja: 10-15 minuta
Za 2 - 4 osobe

Sastojci:

200 g purećih prsa, bez kože i kosti
125 ml suhog šerija
5 ml (1 čajna žlica) meda
5 ml (1 čajna žlica) želea od crvenog ribiza
5 ml ( 1 čajna žlica) curryja u prahu
5 ml (1 čajna žlica) paprike u prahu
Prstohvat mljevenog đumbira
Svježe mljeveni crni papar
15 ml (1 jušna žlica) maslaca
    125 ml vrhnja
Vinski ocat, prema ukusu
Soli, prema ukusu
1 glavica kovrčaste endivije
1 glavica radiča
1 maleni avokado
15 ml (1 jušna žlica) maslinovog ulja
100 g narezanih gljiva
5 slanih cijelih badema 

Priprema jela:

1. Puretinu narežite na tanke komade i odložite.
2. Za marinadu, u zdjeli pomiješajte šeri, med, žele od crvenog ribiza, curry u prahu, papriku u prahu, đumbir i papar.
3. Dodajte puretinu i dobro promiješajte. Ostavite da se 30 minuta marinira na hladnom mjestu.
4. Šupljikavom žlicom izvadite puretinu iz marinade i stavite na tanjur. Sačuvajte marinadu.
5. Rastopite maslac u tavi, dodajte puretinu i pržite dok sa svih strana ne dobije zlatnosmedu boju, povremeno okrećući. Odložite.
6. Dodajte marinadu u tavu i umiješajte vrhnje. Pustite da provri i kuhajte na jakoj vatri oko 3 minute. Dodajte ocat i soli prema ukusu. Maknite s vatre i držite na toplom.
7. Ako je potrebno, natrgajte velike listove kovrčaste endivije i radiča na manje komade. Raspolovite avokado, izvadite i bacite košticu. Ogulite i narežite na kriške. Odložite.
8. Zagrijte ulje u tavi, dodajte gljive i kratko pržite. Držite na toplom.
9. Bademe pržite na suho u tavi dok ne dobiju svijetlosmeđu boju.
10. Povrće stavite u zdjelu, odozgo složite puretinu, a mlaki umak poslužite zasebno. Ukrasite bademima i odmah poslužite.

Prijedlog za serviranje
Poslužite uz toplu lepinju ili seljački kruh.

Napomena
Upotrijebite piletinu umjesto puretine. Šeri možete zamijeniti sokom od jabuka, crnim ili bijelim vinom. Čilijem u prahu zamijenite curry. Uzmite tikvice umjesto gljiva.

izvor:zena.hr

Uživajte u klopi, lagana je, niskokalorična i odlična za ljeto!
Dobar tek! :)

Objavljeno 01.07.2011.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija