Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Ja bilder!

Prvi put ovdje nešto pišem pa da kažem malo o sebi.

Imam 47 godina i ne zovem se Angus! Športom sam se nešto bavio kao klinac. Trčao sam za loptom kao većina dečki u osnovnoj školi pa se i ponešto bavio borilačkim vještinama (također kao većina dečki moje generacije), a onda sam kao novopečeni srednjoškolac 'odrastao' pa počeo pušiti i izlaziti van, a samim time volja za bavljenjem športom počela se gasiti, a sasvim sam odustao od športskih aktivnosti negdje u drugom srednje! Sljedećih 30tak godina mogu na prste nabrojati koliko sam se puta aktivno bavio nekakvim športom.

Onda su došle moje dvadesete kada sam još mogao donekle potegnuti na osnovu mladenačke snage i eksplozivnosti a za neke ozbiljnije stvari mi se nije dalo a uostalom smatrao sam se prestarim da bi se ponovno počeo baviti nekim športom, pa su stigle tridesete kada sam shvatio da ne mogu više ali sam mislio da se mogu povratiti u formu u roku od par dana ili tjedan dva samo ako hoću, ali mi se neda a uostalom još uvijek sam bio prestar da bi počeo nekakve aktivnosti, nisam se okrenuo a već sam bio u četrdesetim kad sam zaključio da ne samo da više ne mogu nego da se više nikad niti neću vratiti u formu kakvu sam imao kao klinac. U tim godinama se i kod vlastitih roditelja već počinju pojavljivati prve staračke boljke i tada sam zaključio da sam još uvijek dovoljno mlad da nešto učinim za svoje tijelo i zdravlje, jer dok se okrenem biti ću u godinama svojih roditelja danas, a svi želimo biti vitalni penzići, zar ne? Kako mi je jedan prijatelj, nekoliko godina stariji od mene, rekao jednom na tu temu: „…a u pedesetima počinju operacije“. E pa ja se nadam da kod mene toga neće biti!

I tako je počeo moj preporod! Nije sve išlo baš tako lako. Kao i većina muških prvo sam uzeo bučice u ruke i počeo bicepse pumpati. Trebalo mi je jedno dvije godine 'zaleta' i 'zagrijavanja' dok nisam počeo redovno trenirati, a onda mi je još godinu dana trebalo da bi uopće osposobio tijelo da može neke vježbe pravilno izvoditi, pa još godinu dana da prihvatim način treniranja kojim danas radim a to su uglavnom treninzi svojom težinom iako namjeravam opet malo ubaciti treninge utezima.

Moram reći da prije četiri godine nisam mogao niti jedan široki zgib napraviti, a uski (u širini ramena) jedan! Danas ih radim 500-800 mjesečno. Zadnje dvije godine vodim i dnevnik treninga. Svaki trening zapišem i to mi pomaže da vidim napredak.

O tome kako sam počeo, kako radim danas, koje sam probleme imao pa i ozljede (golferski lakat itd) namjeravam pisat ovdje u ovom blogu. Nisam stručan niti educiran trener tako kad počnem filozofirati o nečemu nemojte to uzeti zdravo za gotovo! To je samo moje mišljenje na osnovu onoga što sam čuo, pročitao i prije svega sam iskusio na svome tijelu… tijelu koje je od svoje 17te do 40 i neke odmaralo! 

Objavljeno 24.03.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji3komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji3komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija