Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Žene vs. fitness

 NAJČEŠĆE FITNESS POGREŠKE KOD ŽENA

  1. Previše istih kardio vježbi

Zaboravite na sate provedene na traci za trčanje. Povećajte intenzitet vježbanja, ali smanjite njihovo vremensko trajanje. Probajte nešto novo i zabavnije kao što je kick boks, sprintevi ili neki novi sport koji do sad nešto niste probali. Radom vježbi jačeg intenziteta, kraćih vremenskih intervala poboljšavate rad hormona i tjelesnu sposobnost za sagorijevanje masnih naslaga i izgradnju mišićne mase. Tijelo je lukavo i lako se privikava na iste podražaje te tako troši manje energije. Nemojte krivo shvatiti, kardio treba raditi što više, ali uvijek drugačije vježbe nego prošli put.

  1. Ne plašite se dizanja utega

Mnoge žene izbjegavaju dizanje utega jer se plaše da će dobiti previše mišićne mase i izgubiti svoju ženstvenu figuru. Vjerujte mi to su samo predrasude kojih se ne treba držati, odbacite ih u samom startu. Treninzi koji jačaju snagu su od velike koristi za zdravlje kostiju i vaše opće zdravlje. Jačanje mišića će vam poboljšati tjelesnu kompoziciju i sagorjeti će masne naslage brže nego neke kardio vježbe. Osjećat ćete se moćnije i zdravije, a vaše tijelo će bolje funkcionirati. Ako zavolite rad s utezima cijeli trening ćete podići na novu dimenziju i brže ćete napredovati do vaših estetskih ciljeva.

  1. Posvećivanje previše pažnje vježbama za trbušne mišiće

Svaka žena želi trbušne mišiće kao super model, ali treba imati na umu da se trbušnjaci prvenstveno grade u kuhinji, zdravom ishranom, ne mahnitim brojem trbušnjaka. Kako budete radili vježbe jačanja potrebno je da uključite raznovrsne vježbe koje aktiviraju trbušne mišiće, ali imajte na umu da to sve neće donijeti rezultate ukoliko ne promijenite prehranu. Naravno što imate manji postotak masnoće trbušnjaci će vam biti vidljiviji. Važno je jačati cijelo tijelo pa će s vremenom i trbušnjaci doći do izražaja.

  1. Više nije bolje

Posvećenost vježbanju i znojenje u teretani je veoma važno, ali isto tako važno je da slušate svoje tijelo i razvijete prikladan raspored vježbanja. Ako jedete previše, a kasnije se kažnjavate satima provedenim u teretani rezultati sigurno neće biti zadovoljavajući. Manjak sna, a višak vježbe biti će apsolutno kontraproduktivno jer će vaše tijelo doći u slabo hormonalno stanje, a tada dolazi do mentalne iscrpljenosti i zasićenja vježbanjem. Kao i svemu potrebno je naći ravnotežu , a to ćete najbolje ostvariti pazeći na znakove koje vam šalje vaše tijelo.

  1. Prevelika očekivanja

Nikako ne smijete biti previše strogi prema sebi i morate znati da se vaše tijelo neće promijeniti preko noći i morate imati strpljenja. Za sve promjene u životu, uključujući i vaš tjelesni izgled potreban je trud, vrijeme i plan koga se trebate pridržavati. Na samom početku treba da zaboravite na opsjednutost vagom i ogledalima i umjesto toga pratite kako se osjećate, kako vam stoji odjeća i kako vježbanje utječe na kvalitetu života. Postavite sebi realno vrijeme za postizanje krajnjeg cilja. Nemojte se vagati prije nego ste se pridržavali plana najmanje šest tjedana. Imajte na umu da su dobar san, zdrava prehrana i stres od jednake ako ne i veće važnosti od vremena provedenog u teretani ako želite vaše tijelo dovesti u red.

 

 

Objavljeno 03.04.2016.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija